luni, 16 mai 2022

Corneliu Vlad la 80 de ani



La venerabila vârstă pe care o împlinește astăzi, scriitorul și publicistul Corneliu Vlad se bucură de respectul profund al tuturor celor cărora le-a fost dat să-l cunoască și să-i prețuiască opera impresionantă: mii de articole publicate în ziare și reviste din țară, corespondențe din diferite zone ale lumii, volume remarcabile, printre care reținem, alături de ,,Lumea, în mișcare, încotro”; 
,,Vietnamul cel de toate zilele”; ,,Cuba, zece sfidări”; ,,Iran, la rece”; ,,Reconcilierea” etc., și pe cele consacrate spațiului ex-sovietic: ,,Rusia, după URSS”; ,,Crimeea schimbă lumea”, precum și volumul consacrat revoluției române din decembrie 1989: ,,Și totuși, revoluția română”.
S-a impus, incontestabil, în publicistica românească prin înaltul său profesionalism și patriotism autentic, prin modestia sa, ca unul dintre puținii analiști fini, obiectivi, preciși până la detaliu, ai vieții interne și cu precădere internaționale.
Am fost și suntem onorați de participarea sa activă la manifestările științifice oganizate de Centrul de Studii Ruse și Sovietice ,,Florin Constantiniu”, în cadrul cărora intervențiile sale se remarcă prin acuratețea analizelor și observațiilor, caracterul constructiv al sugestiilor.

La împlinirea frumoasei vârste de 80 de ani îi urăm din toată inima reputatului scriitor și publicist „La Mulți Ani!”, cu sănătate și noi împliniri în planul creației artistice și publicistice.


Echipa Centrului de Studii Ruse și Sovietice ,,Florin Constantiniu”
din cadrul Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului

Un comentariu:

  1. Deosebit respect fata de opera impresionanta a celui care in adolescenta si tineretea generatiei mele ne-a deschis apetitul pentru studierea geo-politicii europene si a lumii ,a locului si rolului politicii externe a Romaniei! Longevitatea si profesionalismul presei unde activeaza domnia sa i se datoreaza in mare masura.La multi si rodnici ani Maestre! ,,VIVAT ACADEMIA,VIVAT PROFESORES!,,

    RăspundețiȘtergere